Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön kit tenne a plakátokra Soros után?

Népszava|2017. júl 15. 05:07
[A+ A-]

Népszava fotó/Vajda József

Arató András, Klubrádió

Szöveges plakátot várok, narancsszínű mezőben: „Tévedtünk, elköltöztünk. Új címünk: Dante sétány 66., Mars. Megszerzett javainkat az eredeti tulajdonosra, a Magyar Köztársaságra ruháztuk át. Mea maxima culpa.” Ezután az aláírók hosszú névsora következik, fényképek nem szükségesek. Ha ez mégsem megy, akkor zöld mezőben a Seuso eszcájg.

Avar János, újságíró

Természetesen csakis őt. Az antiszemitizmusra a világért sem rájátszó kormányfőnket. Míg a Soros-plakát egybecsengése korábbi korok zsidózásaival nyilván kizárólag a véletlen műve, ennek aztán vitán felül nem lenne antiszemita kicsengése. S a szöveg persze változatlan maradhatna: „ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén”.

Bolgár György, rádiós újságíró

Trumpot. Hiszen ő az, aki szerint Amerika az első. A globális világhatalom, a nagytőke központja, a világ csendőre, ugyebár. Magyarok! Nehogy már Trump nevessen a végén! Bár ahogy elnézem, nem nagyon fog.

Farkasházy Tivadar, Hócipő

A szomszédomat. Ő meg engem. Minden sarokra és minden útra, a földutakat is beszámítva, hogy a vetni, szántani igyekvő paraszt, zsellér se unatkozzon. Persze állami pénzből, aztán felvennénk a lóvét, majd bemennénk az ellenzékinek mondott tévébe és az ellenzékinek mondott hetilaphoz és elmagyaráznánk, hogy a szomszédnak semmi köze az egészhez, mi felvilágosult, nyugatbarát, politikamentes üzletemberek vagyunk, majd segítségére sietnénk a riportereknek, akiknek a bólogatástól az asztalhoz koppant a fejük.

Horváth Zoltán, újságíró

Én Jézus Krisztust tenném a plakátra, azzal a szöveggel, hogy "Hagyjuk, hogy ő nevessen a végén!

Horváth István, hírlapíró

Régóta töprengek, hogy miért kell most eltüntetni a Soros plakátokat? Megfejtettem a rejtvényt: irigyek vagyunk. Sem az úszó vb-re érkező turistáknak, de még az izraeli kormányfőnek sem adjuk ezt a kedves, mosolygós öregurat. Ő csak a mienk, magyaroké. Ránk nevet, értünk spekulál, nekünk ármánykodik, belőlünk képes a legtöbb gyűlöletet előcsalni. Ezért, ha eltűnnek az idegenek, rakják vissza Sorost. Orbánnal szólva olyan ő, mint a Seuso kincs. Családi ékszer.

Veress Jenő, a Népszava főmunkatársa

Név szerint most senki nem jut az eszembe, de nyilván mindenképpen "tudjukkinek" kell lennie. Gyanítom, hogy Habonyék már bogarásszák a Der Stürmer, meg a Völkischer Beobachter illusztrációit.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!