Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Legagyizta" a BKK online értékesítési rendszerét az Együtt

nepszava.hu|2017. júl 15. 13:19
[A+ A-]

Gagyi és teljesen értelmetlen is a BKK online értékesítési rendszere, egy évvel a 24 milliárdba kerülő e-jegyrendszer bevezetése előtt - írja közleményében az Együtt budapesti elnöke. 

Pataki Márton szerint félkész állapotban nem lett volna szabad aktiválni a BKK online értékesítési rendszerét, amit a 24 milliárd forintból kiépített elektronikus jegyrendszer miatt jövőre amúgy is ki kell dobni majd a kukába. A politikus választ vár a BKK-tól, hogy mennyibe került ez a rendszer a budapestieknek, és ki engedélyezte a megvalósítását, majd aktiválását.

A BKK csütörtök este elindított online értékesítési rendszere koncepcionálisan és kivitelezésében is dilettáns. A bérletének ellenőrzésekor az utas belép egy webes felületre, azt frissíti, ezt követően megmutat egy arcképes igazolványt, majd megvárja amíg az ellenőr a nála lévő leolvasóval ellenőrzi a QR-kódot. Nincs olyan mazochista utas, aki ezt a tortúrát választaná, amikor Budapesten egyébként közel 360 olyan jegy- és bérletértékesítő automata van, ahol bankkártyával is lehet fizetni. A rendszer, amely tegnap este óta nem is működik, hibaüzenetet ír ki a regisztrációnál, biztonsági szempontból katasztrofális, a felhasználók által másfél nap alatt felmutatott hibák a termékek árának átállíthatóságától az összes felhasználó személyes adatához történő egyszerű hozzáférésig terjednek.

Az Együtt a következő kérdésekre vár választ a BKK-tól és a Főpolgármesteri Hivataltól:
1. Mennyibe került ez a rendszer a budapestieknek?
2. Ki engedélyezte a megvalósítását?
3. Ki engedélyezte az aktiválását?
4. Meddig lehet teljesen felelőtlen döntéseket hozni a BKK-nál? - írja a dokumentumban Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!