Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Légy óvatos, Viktor! - A vizes vb megnyitójáról ír a Politico

nepszava.hu|2017. júl 15. 16:29
[A+ A-]

Orbán Viktor a megnyitóünnepségen - MTI fotó

Orbán Viktor miniszterelnök stratégiai lépésének tartja a vizes világbajnokság megrendezését. Míg fiatal aktivistáknak sikerült "megölniük"  a 2024-es nyári olimpiai játékok budapesti pályázatát, a 2017-es vizes világbajnokság leállítására már nem volt idejük - írta az amerikai hírportál, amely a budapesti és balatonfüredi rendezvényt a 2017-es év egyik legnagyobb sporteseményének nevezi. 

Kiemelik  Hosszú Katinkát, a következő két hét várhatóan egyik legnagyobb sztárját, "a multimilliomos, háromszoros olimpiai bajnokot, aki politikai képességeit egy nemzetközi profi úszószövetség létrehozásával akarja bizonyítani". "Légy óvatos, Viktor!" - fejeződik be ironikusan a cikk.

A CNN amerikai hírtelevízió hosszabb riportot közöl a magyarok különös kapcsolatáról a vízilabdával. A videofelvételen Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Decker Ádám világbajnok válogatott vízilabdázó beszél a sportág hazai népszerűségéről. Elmondják, hogy gyerekkorukban ők is - mint minden vízilabdázó - olimpiai bajnokok szerettek volna lenni, és a mai gyerekek, akik most az uszodába járnak, szintén erről álmodoznak. "Nekünk van a legtöbb olimpiai aranyérmünk, ezért ez egy hagyományosan közkedvelt sportág itt, az emberek szenvedélyesen érdeklődnek iránta" - mondja a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy a válogatott csapat iránti nagy várakozás a sportkedvelő társadalom és a média részéről nagy nyomást is jelent számukra. Az emberek érmet, lehetőleg aranyat várnak tőlük. De nem lesz könnyű a dolguk, mert nagyon sok jó csapat van a világon - teszi hozzá.

A vizes vb-vel több nemzetközi szakoldal is foglalkozik, az ausztrál és kanadai portálok elsősorban saját sportolóik esélyeit latolgatják, míg a spanyol EFE hírügynökség a "lenyűgözően látványos" nyitóünnepségről közöl fotókat. (MTI)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!