Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Cirkuszok éjszakája Balatonlellén

MTI|2017. júl 15. 17:45
[A+ A-]

A Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjait fürdetik a Cirkuszok éjszakája rendezvényen Balatonlellén 2017. július 15-én. MTI Fotó: Varga György

Ma van a cirkuszok éjszakája, amely a főváros mellett idén is több balatoni helyszínen várta változatos programokkal az érdeklődőket. A Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásában megvalósuló esemény immár hagyományosan elefántfürdetéssel vette kezdetét Balatonlellén. A Magyar Nemzeti Cirkusz öt afrikai elefántja - Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba - hűsítő fürdőt vettek a tó partján. 

A világ legnagyobb szárazföldi állatai 15 órakor indultak a Cirkusz térről a 7-es főúton át a strandra. A vállalkozó kedvű látogatók fel is ülhetnek az állatok hátára. 

Közvetlenül a Balaton parton a Sky Fighters repülő motorosok szórakoztatták a közönséget, míg a Cirkusz téren felállított nagysátorban a műsor kezdése előtt porondlátogatást tartanak a gyerekeknek, akik cirkuszi eszközöket is kipróbálhatnak. Az este folyamán lesz látható a Horror Cirkusz!, majd éjfélkor tűzijátékkal zárul a programsorozat.

A Fővárosi Nagycirkusz 19 órakor kezdődő előadása után megnyílik a manézs a nézők számára, akik belebújhatnak a világhírű Nikulin Cirkusz társulatának bőrébe és kipróbálhatják, milyen érzés korcsolyázni az Antarktisz gyermekei - Jégbe zárt cirkuszvilág című előadás jegén, valamint a különböző artistaeszközök segítségével próbára tehetik ügyességüket is.

Az Eötvös Cirkusz Révfülöpön, a Napfény kemping mellett bővített programot kínál a családoknak. Siófokon az Exit Cirkusz Cirkusz és Varázslat című műsora kiegészül tűzzsonglőrökkel, gólyalábasokkal, hastáncosokkal és Nikoló bohóccal, aki lufihajtogatással várja a gyerekeket. A Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban szintén bővített, extra műsorral készült.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!