Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nyomoznak a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnöke ellen

nepszava.hu|2017. júl 16. 08:44
[A+ A-]

Fehérvári Tamást, a Tolna megyei közgyűlés fideszes elnökét a dombóvári polgármester jelentette fel hivatali visszaélés miatt, a nyomozásra a Baranya Megyei Főügyészséget jelölték ki – tudta meg a Pécsi StopAz ügy hátterében az Európai Uniós területfejlesztési (TOP) források elosztása áll.

A régióban elsőként éppen Dombóvár polgármestere emelte fel a szavát a TOP-forrásokról folyó gyanús szavazások miatt. Egyebek mellett kikapcsolt szavazógéppel, a képviselők érintettségére fittyet hányva és falra kivetített, beazonosíthatatlan projekt-kódok alapján folyt a voksolás. Dombóváron a beadott pályázatok jelentős részére hiába várták az uniós pénzeket. Míg a szomszéd településekre bőségesen hullott az áldás, Dombóvár pályázatainak többsége elvérzett.

Ám ennek a polgármester szerint semmi köze nem volt a dombóvári pályázatok minőségéhez, pláne a szerencséhez. Az egyik fő ok, hogy pályázatai többségének esélye sem volt a sikerre az a kitétel, ami jelentős előnyhöz juttatta a Duna és a Sió mentén fekvő településeket. Márpedig ez a városok közül egyedül Dombóvárt hozta hátrányos helyzetbe. Azt a Dombóvárt, ahol a Fidesz csúnya vereséget szenvedett a 2014-es önkormányzati választásokon, élén a szintén dombóvári Fehérvári Tamással, mint a kormánypárt arcával. Aki közben a megyei közgyűlés elnöke lett.

- A város érdeke azt kívánja, hogy a büntetőeljárást végigvigyük – szögezte le a dombóvári polgármester. – Ha az ügyészséggel nem megy, akkor pótmagánváddal. Ennél nagyobb bűnt, mint merő politikai bosszúból megváltoztatni a kiírást úgy, hogy az városi szinten csak Dombóvárnak okozzon hátrányt, városvezetőként nem tudok elképzelni. Az eljárás haszna lesz az is, hogy a megyei önkormányzatnak ki kell adnia adatokat, a pályázatok szakmai pontjait. Ha Fehérvári jogi felelősséget megállapítják, akkor polgári jogi eljárásban több százmilliós kártérítést is követelhetünk a megyétől.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!