Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: a vizes vb vesztesei a budapestiek

nepszava.hu|2017. júl 16. 14:02
[A+ A-]

Szurkolók fotózkodnak a 17. vizes világbajnokság kabalafiguráival a fővárosi Duna Aréna mellett kialakított szurkolói zónában MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A vizes vb költségeinek elszállása a fideszes oligarchák gazdagodását szolgálta, miközben a budapestiek hosszú távon vesztettek a beruházásokkal járó rombolás miatt - írja közleményében Csárdi Antal, a párt politikusa.

A 2013-as kormányhatározatban foglaltakhoz képest majdnem tízszeresére, a 2015-ös becsléshez képest bő ötszörösére nőttek a vizes vb költségei. 133 milliárdot már egészen biztosan elköltöttünk. Ekkora költségnövekedést sem a piaci folyamatok, sem időközben felmerült bonyodalmak nem igazolhatnak.

Mit kaptak ezért a pénzért a budapestiek? Elvették tőlük a Dagály strandfürdőt, és egy bevásárlóközpont-szerű monstrum foglalja el, maradék részen az árnyékot adó fasort vágták ki. A vizes vb-hez kapcsolódóan fákat vágtak a Moszkva sétánynak nevezett térkőfolyosó kedvéért. A Városligetben a városligeti tóba álmodott lelátók kedvéért költési és vegetációs időszakban csonkították meg a Liget legöregebb, komoly természeti és történelmi értékeket képviselő platánjait.

A fideszes oligarchák, Garancsi Istvánnal az élükön, nagyot nyertek az elmúlt években az állami tendereken, a budapestiek sokat veszítettek. Ez a vizes vb mérlege, ez a kormány Budapest-politikája.

Csárdi Antal,
az LMP fővárosi képviselője


Lájkoljon minket a Facebook-on is!