Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Besurranó medve a zongoránál - Videó!

nepszava.hu|2017. júl 16. 14:22
[A+ A-]

Illusztráció/Thinkstock

Az eset még hónapokkal ezelőtt történt, a biztonsági kamera által rögízett felvétel azonban azóta is pörög a neten, a kommentelők szerint kétségkívül egy zenerajongó példányról lehet szó. 

Az egyik Colorado állambeli családi házban történtekről idehaza a csodalatosallatvilag.hu. számolt be, a cikk szerint - némiképp ellentétben a kommentelők véleményével - a termetes fekete medve vélhetőleg néhány finom falat reményében osont be a házba az egyik nyitva hagyott ablakon keresztül. Ám, ha már ott volt az a zongora...

A családtagok igencsak meglepődtek, amikor a "betörő" nyomait keresve, a biztonsági kamera felvételéből rájöttek, hogy egy medve forgatta fel a házat. De akkor lepődtek csak meg igazán, amikor meglátták, hogy a  kíváncsi állat még “zongorázott” is egyet, amíg a házban szimatolt. Miután felforgatta a konyhát némi nassolnivalóért, párszor felágaskodott a zongorára, majd nyugodtan továbbállt, mint aki jól végezte dolgát.

A család egyébként szereti a medvéket, de örülnek annak, hogy a hívatlan vendég nem maradt túl sokáig és nem okozott még nagyobb felfordulást a házban - olvasható a portálon

A fekete medve, vagy baribál (Ursus americanus) a ragadozók (Carnivora) rendjébe és a medvefélék (Ursidae) családba tartozó faj. Amerika egyik legismertebb medvéje. Keskenyebb a feje, mint a barnamedvéé, arca hegyesebb, de homloka előbbre áll, talpa jóval rövidebb. Bundája is más jellegű és színű. Szőrzete hosszú és sima, merev, csak a fej elülső részein (homlok és arc) rövidebb. Színe fényes fekete, csak az arc két oldalán hajlik sárgás színűre. A fekete medve testhossza nőstényeknél 1,2–1,6 méter, hímeknél 1,4-2 méter, vállmagassága 0,7–1 méter, a nőstények testtömege átlagosan 40–150 kilogramm, minimum 39 és maximum 236 kilogramm, a hímeké átlagosan 60–225 kilogramm, minimum 47 és maximum 409 kilogramm. Amerika északi részén minden erdős vidéken megtalálható. (Wikipédia)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!