Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Tiszta hangzás

Népszava|2017. júl 17. 05:46
[A+ A-]

Fotó: Samir Hussein/Getty Images

Sir Tom Jones walesi énekes a VeszprémFesten adott koncertjét követő napon, a fővárosi The Ritz-Carlton hotelből távozva adott villáminterjút: máig élvezi az éneklést.

- Sir Tom, régóta kikívánkozik belőlem: kilencéves korom óta Ön a kedvenc énekesem.

- Azóta, hogy kilenc volt? Hű, ez igazán megtisztelő számomra. Több mint ötven éve járom azt az utat, amelyre mindig vágytam. Ez is azt mutatja, hogy annak idején jó döntést hoztam.

- Pénteken hatezer ember élvezte a Veszprém Arénában tartott koncertjét, ahol a közönséget tombolásra késztető örömzenével zárta a showt. Ugyanúgy élvezi a munkáját, mint korábban?

- Abszolút, bár voltak nehezebb periódusaim: például az, amikor a nyolcvanas Vegasban koncerteztem, vagy azután, amikor tavaly elhunyt a feleségem, Linda. Ötvenkilenc év házasságban, kölykökként szerettünk egymásba.

Fotó: Mészáros Márton

Fotó: Mészáros Márton

- Igazi világelső hang: mi a titka?

- Fontos számomra az egészséges élet, az erőm megőrzése. Ez igaz a hangi adottságaimra. Színpadon is ezért van odakészítve nekem a sok pohárnyi víz, mert a hangom számára az a legfontosabb, hogy rengeteg vizet igyak.

- Három legutóbbi albuma, a Praise & Blame, a Spirit in the Room és a Long Lost Suitcase sikere után mikor érkezik az új blues, gospel, country hangzású album?

- Nem idén, az biztos. A legutóbbi két éve, a hetvenötödik születésnapomra, az önéletrajzi könyvemmel (Over the Top and Back: The Autobiography) együtt jelent meg. Jelenleg azon dolgozom a menedzsmentemmel, hogy kitaláljam, milyen legyen a következő album. Persze nagyon szerettem Ethan Johns producerrel dolgozni az említett trilógián. Kis, hangulatos stúdiók, kevés zenész, meg a hangom: tisztán, hamisítatlanul.

- Tervezi, hogy visszatér még Magyarországra?

- Szeretnék! Egyébként az egyik első munkám egy kesztyűgyárban volt, ott magyaroknak dolgoztam. Különös, ugye?

Mészáros Márton

Lájkoljon minket a Facebook-on is!