Előző
Következő
új cikk

Külföld

Mélyponton Trump népszerűsége

Népszava|2017. júl 17. 08:58
[A+ A-]

Fotó: Getty Images

Csupán az amerikaiak 36 százaléka elégedett Donald Trump teljesítményével – derült ki a Washington Post/ABC News friss felméréséből. Ez 70 éve a legrosszabb elnöki bizonyítvány az ABC News jelentése szerint. A 45. elnök elutasítottsága 58 százalékon áll. Az első száz nap után Trumpot 42 százalék támogatta, 53 százalék bírálta.

A mostani felmérés szerint a megkérdezettek 48 százaléka nagyon erősen kifogásolja Trump elnöki teljesítményét. Trump Twitteren védelmébe vette a felmérést, szerinte az elnökség e szakaszában „majdnem 40 százalékos” támogatottság „nem rossz” eredmény. Az elnök szerint a Washington Post/ABC News jóslata járt legközelebb tavaly az elnökválasztás végeredményéhez. Ez nem teljesen fedi a valóságot.

Arra a kérdésre, hogy Trump fia, veje és kampányfőnöke jól tette-e, hogy találkozott egy Kreml-közeli orosz ügyvédnővel, a megkérdezettek 63 százaléka nemmel válaszolt. Azaz, nem értettek egyet az elnökkel, aki szerint a legtöbb amerikai hajlandó lett volna részt venni egy ilyen találkozón. A felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka úgy véli, hogy Oroszország megpróbálta befolyásolni a tavalyi elnökválasztást.

 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!