Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Somló Tamásra emlékeznek barátai a Szigeten

nepszava.hu|2017. júl 17. 10:48
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz" a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban. 

Idén töltené hetvenedik életévét Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban - mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar - is játszott. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, ezért egy nagyszabású koncerttel készülnek a Sziget első napján. 

A Modern Art Orchestra egy jazz és kortárs zenei big band, mely Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak. Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalkozott arra a megtisztelő feladatra, hogy Somló Tamás életművéből szemelvényeket áthangszereljenek, illetve a produkció zenei alapját adják az előadásokon is.

Örömmel vetették bele magukat a "Nem adom fel", a "Gondolsz-e rám?", az "Ugye mi jó barátok vagyunk?" és további körülbelül húsz híres nóta átírásába. A MAO kiváló zenészeiből álló 8 tagú zenekar kíséri majd a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibals-t, az Ivan and the Parazol-t, Gerendás Pétert, de feltűnik majd a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima és a Mary Popkids valamint sok pályatárs, barát és kolléga is és természetesen a családtagok is részt vesznek majd a koncerten. A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, műsorvezető pedig Tilla lesz. 

Somló Cirqsz – Sziget Fesztivál, Magic Mirror 
2017. augusztus 9., 23:00
 

Fellépők: 

Charlie 
Animal Cannibals 
Geszti Péter 
Tóth Vera és Gabi 
Frenreisz Károly 
Gerendás Péter 
Vitaris Iván (Ivan And Parazol) 
Fatima 
Kama (Mary Popkids) 
Peter Ogi 
Blahaluisana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté 
Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis) 
Bornai Tibor 
Bródy János 
+ a Somló gyerekek 
Moderátor: Tilla 
Közreműködik: Modern Art Orchestra 
Rendező: Novák Péter 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!