Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vihart kavar a BKK elektronikus jegyvásárlási rendszere

nepszava.hu|2017. júl 17. 17:51
[A+ A-]

Forrás: BKK/Facebook

Gagyi és teljesen értelmetlen is a BKK online értékesítési rendszere, egy évvel a 24 milliárdba kerülő e-jegyrendszer bevezetése előtt - ezt tegnap írta közleményében az Együtt budapesti elnöke, Pataki Márton. Ma pedig az LMP szólította fel a céget arra, hogy   azonnal állítsák le a botrányos rendszert.

A vizes világbajnokságra átadott, könnyen kijátszható és biztonsági problémákkal terhelt elektronikus jegyrendszer működésének azonnali felfüggesztését és felelősök megnevezését követeli a fővárosi LMP Tarlós Istvántól. Az LMP szerint az elektronikus jegyvásárlási rendszer egy fontos fejlesztés, de az nem pótolható egy, a vizes világbajnokságra sebtében összetákolt, az új metrószerelvényekhez hasonlóan a felhasználókon tesztelt, a közbeszerzés alól kivont rendszerrel.

A fővárosi LMP ezért azt követeli a főváros vezetésétől, hogy a BKK függessze fel a mobilbérletek elfogadását, kérjen elnézést az ügyfelektől és kártalanítsa őket papír alapú termékekkel. Követeljük továbbá, hogy a BKK nevezze meg a felelősöket és biztosítsa, hogy a hibák ne maradjanak következmények nélkül. A fővárosi közlekedésben ez már a sokadik botrány, a hibákat felfedő felhasználókra mutogatás és sértett közlemények kiadása helyett a BKK-nak el kell számolni az utasok előtt a saját hibás döntéseivel.

Csárdi Antal,
az LMP fővárosi képviselője

Pongrácz Gergely,
az LMP budapesti elnöke

Lájkoljon minket a Facebook-on is!