Előző
Következő
új cikk

VIZES VB 2017

Férfi vízilabda - Csak az eleje volt nehéz

Népszava|2017. júl 17. 21:30
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Az első negyedben szenvedett, a másodiktól azonban hengerelt a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely első csoportmérkőzésén 13-3-ra bizonyult jobbnak Ausztráliánál.

Szövetségi kapitányként pont a 43. születésnapján debütált világbajnokságon Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott élén. A szakember az ausztrálok elleni első csoportmérkőzés előtt az M4 Sporton elárulta, a nagy ünneplés még várat magára.

"Délután belekóstoltunk egy kicsit a szülinapi tortába, de most nem ez a legfontosabb, reméljük, később lesz még lehetőségünk ünnepelni - mondta a szakember. - Az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt, a fiúk érezzék a feszültséget, de ne pörögjenek túl."

Mindkét csapat idegesen kezdett, az első két támadást értékelhető lövés nélkül zárták a felek, majd az ausztrálok szereztek vezetést Nathan Power révén (0-1). A magyar együttes továbbra sem tudott igazi helyzetet kialakítani az agresszíven védekező ausztrálok ellen, Varga Dénes lövése után a 4. percben az ausztrálok kapusa, Anthony Hrysanthos a kapufára tolta a labdát. Märcz időt kért, majd emberelőnyben Zalánki Gergő is a kapufát találta el, szerencsére Nagy Viktor biztos pont volt a kapuban, két bravúros védést is bemutatott, másfél perccel a negyed vége előtt pedig Vámos Márton remek lövéssel egyenlített (1-1).

Fotó: Molnár Ádám

Fotó: Molnár Ádám

A második negyed jobban indult, Manhercz Krisztián remek passza után a csapatkapitány Varga Dénes kilőtte a bal sarkot (2-1). A játékrész közepén ismét Varga villant, miután senkit sem tudott megjátszani, 7 méterről a léc alá vágta a labdát (3-1). Elkezdett játszani a csapat, gyönyörű átadás után Hárai Balázs húzta a felső lécre a labdát, majd Török Béla találta el a kapufát. Másfél perccel a félidő előtt Hosnyánszky Norbert a blokk mellett pattintott a bal sarokba (4-1). Aaron Younger hozta vissza a halvány ausztrál reményt a léc alá küldött bombával (4-2). Jött a válasz ismét Vargától, emberelőnyből lőtt védhetetlenül a hálóba (5-2).

Mezei Tamást húzták vissza a kapu előtt a harmadik nyolc perc elején, az ötméterest Varga kíméletlenül bevágta (6-2). Három perccel a játékrész vége előtt előnyből Török Béla növelte tovább az előnyt (7-2). Az ellentámadásnál a védők lemaradtak Joe Kayesről, aki közelről a kapuba húzta a labdát (7-3).

A záró szakaszt megnyugtató előnnyel kezdte a Märcz-csapat, Hárai találata után (8-3) pedig már csak a különbség maradt kérdéses az utolsó hat percre. Mezei Tamás centerben sokat birkózott, de nem tudta bevenni a kaput, megoldotta viszont egy remek átlövéssel (9-3).

Manhercz Krisztián szerezte a tizedik, Vámos a tizenegyedik, Török távoli bombával a tizenkettedik magyar gólt (12-3). Az utolsó találatot remek lefordulás után Manhercz szerezte (13-3).

Szerdán Olaszországgal találkoznak a magyarok.

Bernau Péter

Lájkoljon minket a Facebook-on is!