Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Kocka ügynök

Népszava|2017. júl 29. 06:11
[A+ A-]

Nem rossz – csettintett elismerően Virág elvtárs a túlvilágon – ezek a fiúk egy hét alatt három népellenes szabotázst is találtak! Határozottan tanulékonyak, nem szégyellenek visszanyúlni a klasszikusokhoz. A szép ötvenes években is ha megdöglött egy tehén a téeszben, akkor bebizonyítottuk két emberről, hogy az USA zsoldjában álló szabotőrök és ők ölték meg a Piroskát, nem a fűtetlen istálló.

Olvasom, hogy odalent sokadjára is bedöglött az élenjáró szovjet technikával felújított hármas metró. Nem záródik az ajtó. A nép pedig már majdnem azt gondolta, hogy a metrótendert nyelvespuszira megkapó testvéri oroszok hanyagsága tehet mindenről!

Szerencsére ott van ez a téeszelnök, akarom mondani főpolgármester úr. Kreatív fiú: kiáll a nép elé, kezében egy fakockával és bejelenti, hogy ismeretlen támadó azt csempészte az ajtórésbe. Aztán az ávó, akarom mondani a nemzetbiztonság által védett Budapesti Közlekedési Központ számítógépes hálózatát feltöri mindenféle vakációzó középiskolás. Kikerül a rendszerből az összes utas minden személyes adata. (Ugye barátaim, hogy nem véletlenül tiltottuk be a kibernetikát?!) A nép mit gondolna ilyenkor a buta fejével? Hogy a közlekedési központ hálózata egy nagy vacak?

Még jó, hogy a tanácsi, akarom mondani városházi fiúk idejében bedobták az ügynökvádat: valaki kicsempészte az utasok adatait! És a főpolgármester azt is elmondja, hogy a hálózat pedig azért döglik be, mert valaki folyamatosan támadja a dolgozó nép internetét. És erre 300 millió forintot költ. Értik, ugye?

Hiába, ehhez a munkához írói véna kell, a megfelelő helyen elpöttyintett leheletfinom célzások. Ha a nép így sem veszi észre, hogy miről mit kellene gondolnia, akkor majd a vádiratba beleírjuk, hogy az ürgebőrbe bújt békalábú Soros György tehet mindenről.

Ja igen, vádirat: a fiúknak már csak találni kell néhány bűnöst. Aprómunka.

Batka Zoltán