Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hazugságon kapták Németh Szilárdot

nepszava.hu|2017. júl 30. 09:12
[A+ A-]

Németh Szilárd a Pirkadat stúdiójában

Németh Szilárd a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt Orbán Viktorról, és arról, hogy a kormányfő már túllépett azon, hogy Magyarország miniszterelnökeként kelljen csak fellépnie Európában. A Fidesz frakcióvezető-helyettese hozzátette, hogy erről írt a minap egy szlovák, „500 ezer példányszámos napilap” is. Csakhogy ilyen magas olvasottságú napilap nem is létezik Szlovákiában - szúrta ki a Magyar Narancs.

"Orbán Viktor már nem csupán magyar miniszterelnökként, hanem a „V4-ek motorjaként” is megjelenik" - többek között erről beszélt a műsorban a rezsibiztos, mindezt azzal alátámasztva, hogy egy szlovák, „500 ezer példányszámos napilap” is írt erről a napokban. Bár a műsorvezetők nem kérdeztek vissza, melyik újságról van szó, a Magyar Narancsnak rögtön gyanús lett, hogya a nagyjából 5,4 milliós lakosságú Szlovákiában egy 500 ezer példányszámban nyomott napilap létezne, hiszen a The New York Timest nyomják kicsivel több mint 500 000 példányszámban hétköznaponként. A lap végül hiába keresgélt, olyan állítás, hogy "Orbán Viktor túllépett azon, hogy csak Magyarország miniszterelnökeként kelljen fellépnie", egyetlen szlovák napilapban sem jelent meg.

Igaz, hogy a jobboldali Postoj.sk Orbán tusnádfürdői szereplése kapcsán megemlítette, hogy „Orbán ma már több, mint Magyarország kormányfője. Ő a legláthatóbb politikus Kelet-Európában (…)”, de ez nem egy napilap, hanem egy online portál, és nem rendelkezik napi 500 ezres példányszámmal/látogatóval sem: havi szinten negyedmillió olvasója van. Hát, így érdemes bármit is komolyan venni abból, amit Németh Szilárd mond - tette hozzá mindehhez a rezsibiztost lebuktató Narancs.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!