Előző
Következő
új cikk

Belföld

Sorostól fél Németh Szilárd

nepszava.hu/MTI|2017. júl 30. 19:29
[A+ A-]

FOTÓ: Molnár Ádám

A Fidesz-KDNP nem vesz részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfőre összehívott ülésén, mert azt valójában Soros György hívatta össze – közölte Németh Szilárd.

"A Fidesz nem asszisztál Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához" - jelentette ki a rezsibiztos. A kormánypárt úgy látja - fűzte hozzá -, hogy a balliberális ellenzék a Jobbikkal egy húron pendülve, a FINA és a közönség által is minden idők legjobb vizes világbajnokságának nevezett sporteseménye ellen indított hazugságkampányt, és ehhez a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is fel akarja használni. Németh Szilárd megdöbbentőnek nevezte, hogy még egy ilyen sporteseményről is a politika jut eszébe az ellenzéknek, "valószínűleg azért, mert képtelenek a magyar sportolókkal és a szurkolókkal együtt örülni" - jelentette ki. Szerinte az ellenzék nem tudja elfogadni, hogy minden erőlködésük ellenére az ország nemzetközi szinten is sikeres és biztonságos. Sőt, a sikerek ellen drukkolnak és hazug rágalmakkal akarják lejáratni az országot a nemzetközi közvélemény előtt - vetette el más a sulykot a rezsibiztos, hozzátéve: "a Fidesz nem fogja hagyni, hogy az ellenzék Soros megrendelései szerint rángassa a magyar emberek által megválasztott Országgyűlést és annak bizottságait" - osztotta meg félelmeit a fideszes. 

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke, Molnár Zsolt korábban elmondta: a hétfőre összehívott ülésen többek között a vizes világbajnokság tapasztalatai, valamint az orosz, azeri wifi-ügy kerül napirendre. Emellett tájékoztatást kérnek a Politico című lapban megjelent információkról - amelyekre mások mellett Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja is felhívta a figyelmet -, miszerint Magyarország és a NATO között minimálisra szűkült az információáramlás az utóbbi bizalomhiánya révén.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!