Előző
Következő
új cikk

Külföld

Donald Trump beiktatja új kabinetfőnökét

Népszava|2017. júl 31. 09:26
[A+ A-]

FOTÓ: SAUL LOEB / AFP

Hétfőn iktatja be Donald Trump új kabinetfőnökét, John Kellyt. Az amerikai elnök fél éves kormányzását a teljes káosz jellemezte, a tábornok kinevezésével az lehet a célja, hogy szűnjék meg a káosz. Kelly a poszton nem éppen sikeres Reince Priebust váltja. A 45 éves Priebus korábban a Republikánus Pártban dolgozott és Washingtonban soha nem tartották őt az elnök belső, bizalmas környezetéhez tartozónak. Előzőleg Anthony Scaramucci, a másfél hete kinevezett új kommunikációs igazgató a héten nyilvánosan többször is megtámadta és trágár kifejezések kíséretében Priebust vádolta meg a Fehér Házból történt kiszivárogtatásokkal.

Trump múlt pénteken a Twitteren jelentette be döntését. Bejegyzésében John Kellyt „nagyszerű amerikainak és nagyszerű vezetőnek" nevezte, leszögezve, hogy biztos benne, „fantasztikus munkát" végez majd a Fehér Házban is.

Ugyanakkor sokan kételkednek abban, hogy Kelly képes lesz úrrá lenni a káoszon. Csekély kormányzati tapasztalattal rendelkezik, ráadásul Trumpot senki sem képes megfékezni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!