Előző
Következő
új cikk

Sport

Kihallgatták Cristiano Ronaldót

Népszava|2017. aug 1. 05:53
[A+ A-]

Fotó: AFP/Javier Soriano

Óriási médiaérdeklődés mellett hétfőn kihallgatták Cristiano Ronaldót, a Real Madrid portugál sztárfutballistáját, akit azzal gyanúsítanak, hogy 14.7 millió adót nem fizetett be a spanyol államkincstárba.

A négyszeres aranylabdás támadót Madrid közelében, Pozuelo de Alarcónban hallgatták meg, zárt ajtók mögött – közölte a bíróság. A nyomozó ügyésznőnek a mostani vallomástétel után másfél éve van arra, hogy eldöntse, induljon-e eljárás a 32 éves, Bajnokok Ligája-győztes és Európa-bajnok játékos ellen.

A bíróság épülete előtt a világ minden tájáról érkező több mint 200 újságíró és mintegy negyven operatőr várt a labdarúgóra, aki azonban egy hátsó bejáraton közvetlenül a garázsba hajtott autójával.

A spanyol ügyészség júniusban azzal gyanúsította meg Ronaldót, hogy 2011 és 2014 között 14.76 millió euró (4.5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ügyvédei ugyanakkor nyilvánosan visszautasították ezt. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát mégis bűnösnek találja a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés vár rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kell letöltenie.

Másfél óráig kérdezték
Spanyol honlapok beszámolói szerint másfél óráig kellett válaszolnia a portugál klasszisnak a bíróság kérdéseire. A játékos keveset beszélt, az őt elkísérő jelentős létszámú ügyvédi csapat állta a kérdéseket. A tervek között szerepelt, hogy Ronaldo kiad egy közleményt a meghallgatás után, erre azonban nem került sor. A bíróság előtt annyit mondott, hogy tiszta a lelkiismerete, nem akart csalni.Lájkoljon minket a Facebook-on is!