Előző
Következő
új cikk

Belföld

DK: ütemes és kiszámítható béremelés kell

MTI|2017. aug 1. 13:25
[A+ A-]

Több ágazatban is ütemes és kiszámítható béremelés, a kis- és közepes vállalkozások támogatása, az egészségügy, az oktatás fejlesztése, a szociális védőháló erősítése szükséges ahhoz, hogy változzon a helyzet, és az emberek nagyobb részének legyen lehetősége nyaralni, kikapcsolódni - mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

A politikus azt mondta, az Eurostat adatai szerint az Európai Unió lakosságának csaknem harmada nem engedhet meg magának egy egyhetes nyaralást, de Magyarországon ennél rosszabb a helyzet: az emberek több mint fele nem tud legalább egy hétre elmenni üdülni.

Varju László kifejtette: ez azt jelenti, hogy egy tízemeletes panelházban minden második lakásban az emberek a közel 40 fokban "maradnak a falak között" akkor is, amikor szabadságra mennek. Ez egyértelműen cáfolja "az Orbán-kormány azon propagandáját", hogy Magyarországon jól élnek az emberek - fogalmazott. Hozzátette: jól élnek azok a gazdagok, akiket a Fidesz támogat, ellenben a középosztály anyagi helyzete romlik, és egyre több a reménytelenül leszakadó szegény.
Megjegyezte: nem véletlen, hogy az emberek egészségi állapota is romlik, hiszen nincs lehetőség feltöltődésre.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!