Előző
Következő
új cikk

Belföld

Fakocka a 3-as metrón - Nyomoz a rendőrség

nepszava.hu|2017. aug 1. 15:24
[A+ A-]

Fakockák és szabotőrök ellen harcol Tarlós. FOTÓ: MTI/MOHAI BALÁZS

A rendőrség – a BKV feljelentése nyomán – megindította a nyomozást a fakocka ügyében, ami múlt hétfőn akadályozta meg a 3-as metró egyik szerelvényének indulását - írja az atv.hu.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a BKV feljelentést tett annak a fakockának az ügyében, ami miatt ismét leállt a hármas metró egy felújított szerelvénye. Az egyik kocsi ajtaja nem nyílt ki, mivel a szóban forgó fakocka beszorult az ajtó úgynevezett vezetősínjébe. Tarlós István fel is mutatta a fakockát, ami szerinte milliméter pontosan akkorára volt kialakítva, hogy blokkolja az ajtót. „Nem eshet ki ilyesmi valakinek a zsebéből, hogy pont abba a sínbe essen bele. Valaki két állomás között úgy tett, mintha a cipőfűzőjét kötné, miközben elhelyezte az idegen tárgyat az ajtónál, a csúcsforgalmat kihasználva" - vélekedett a főpolgármester.

Az atv.hu szerint az eljárás megindult, az ügy nyomozati szakaszban van. A BRFK közlése szerint "a Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a BKV Zrt. feljelentése alapján”.

A portál arról is kérdezte a BKV-t, hogy miért gyanakszik szabotázsra Tarlós, mire a kommunikációs osztályról az a válasz érkezett: sem megerősíteni, se kizárni nem tudják az idegenkezűséget. A vizsgálatok még folynak, és csak azok lezárása után tisztázódhatnak az ügy további részletei – zárták rövidre a tájékoztatást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!