Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tóth Józsefre cserélték Molnár Zsoltot Botkáék

MTI|2017. aug 1. 19:40
[A+ A-]

FOTÓ: Vajda József

Az MSZP országos választási bizottsága (ovb) úgy döntött keddi ülésén, hogy Tóth Józsefet, az MSZP XIII. kerületi polgármesterét bízza meg a budapesti választási felkészüléssel - közölte az ellenzéki párt.

A közlemény szerint a testület elfogadta a párt augusztusi országjárásnak menetrendjét, megvitatta az országgyűlési frakció őszi feladattervét és foglalkozott a párt választási programjának téziseivel. Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje, az ovb vezetője kedd délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be: azt javasolja, hogy a szocialisták legsikeresebb fővárosi polgármestere, Tóth József koordinálja a szocialisták budapesti választási felkészülését.

Kedd reggel Molnár Zsolt, az országos elnökség tagja, korábbi fővárosi MSZP elnök még arról nyilatkozott, hogy ezt a feladatot ő látja el. Az ATV reggeli műsorában úgy fogalmazott, "az országos elnökség egyhangú szavazással mandátumot adott nekem arra, hogy a budapesti kampány és a budapesti politikai kereteket rakjam össze".

Botka László és Molnár Zsolt között múlt héten éleződött ki a konfliktust az MSZP szövetségi politikája miatt. A két politikus hétfőn Szegeden találkozott, hogy rendezze nézeteltéréseit. Botka László hétfőn arról tájékoztatott, Molnár Zsolt, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is, azt közölte vele, hogy ezután csak biztonságpolitikai szakkérdésekkel kíván foglalkozni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!