Előző
Következő
új cikk

Külföld

Náci karlendítésre tanította kutyáját

Népszava|2017. aug 3. 05:35
[A+ A-]

Tagadja, hogy gyűlölet-bűncselekményt követett volna el az a 29 éves skót férfi, aki kutyáját náci karlendítésre tanította, és az erről készült videófelvételt megosztotta az interneten – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján. Mark Meechan tavaly szeptemberben készítette a felvételt, melyen barátnője kutyája, Buddha náci karlendítéssel válaszol a „Heil Hitler” és „gázt a zsidóknak” felkiáltásokra.

A sokak által kifogásolt videót megjelenése óta 2,8 millióan látták. A botrányos tartalom miatt a videó készítőjét májusban őrizetbe vették, és múlt héten bíróság elé állították. A felvételen Meechan azt mondta, a videóval barátnőjét szerette volna bosszantani. „Mindig azzal henceg, hogy milyen cuki a kutyája. Ezért úgy döntöttem, hogy olyanná teszem, ami a legkevésbé sem cuki: egy nácivá”.

Meechan később egy másik videót is közzé tett, amiben azt mondta, a történteket csak viccnek szánta és semmilyen politikai nézet nem vezérelte. „Nagyon sajnálom, ha a zsidó közösséget megbántottam. Egyáltalán nem állt szándékomban, bocsánatot kérek” – mondta a férfi.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!