Előző
Következő
új cikk

Sport

A kézilabda még nem került elő

Népszava|2017. aug 3. 05:57
[A+ A-]

Fotó: DPA/Marius Becker

Az utóbbi egy hétben a szlovéniai Roglában készül az előttünk álló idényre a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája bronzérmes Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amelynek újdonsült vezetőedzője, Ljubomir Vranjes remek hangulatról és kemény munkáról számolt be a klub honlapjának nyilatkozva.

„Nem sokat kézilabdáztunk még eddig, hiszen most a legfontosabb a fizikai felkészülés. Például a futás, és az erő megszerzése az előttünk álló szezonra” – közölte a Javier Sabatét váltó Vranjes a handballveszprem.hu portálon tegnap megjelent interjúban. – A játékosok természetesen fáradtak, de nagyon jól edzenek és a motivációjuk is az egekben van. Keményen dolgoznak, motiváltak és látni rajtuk, hogy jól érzik magukat. Eddig nagyon jól alakul ez az előszezon – tette hozzá a szerb származású svéd szakember.

A csapat napi rutinjával kapcsolatban a szakvezető elmondta: a kerettagok általában 7 órakor ébrednek, fél órával később pedig már megkezdik a 4 kilométeres futást, melyet reggeli, majd 10 órától edzés követ. Az ebéd után kicsit pihenhetnek a játékosok, ám 17 és 19 óra között már ismét edzenek. Mindez monotonnak tűnik, a közösségi portálon megosztott képek mégis arról tanúskodnak, hogy a csapattagok vidáman végzik a dolgukat.

„Én egy olyan edző vagyok, aki először a csapatot építi. Ezután építhetjük fel magunkat és az általunk játszott kézilabdát. Ez eddig nagyon jól megy, mindenki egy irányba húzza a csapat szekerét, és maga, valamint a csapat számára is jó döntéseket hoz. Így lépdelhetünk csak előre. Nagyon boldog vagyok attól, ahogyan a játékosok viselkednek és egymást segítik az edzések alatt” – közölte Vranjes.

A szombatig edzőtáborozó bakonyiak számára ez a hónap még nem tétmérkőzéseket, ám felkészülési találkozókat már tartogat: az elsőt augusztus 12-én vívja a formálódó alakulat a PPD Zágráb ellen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!