Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Tűz tombolt a Hortobágyon - Ezer hektár leégett (videók)

MTI|2017. aug 4. 08:00, frissítve: 2017. aug 4. 10:58
[A+ A-]

MTI Fotó, Czeglédi Zsolt

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt.

UPDATE:  Jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, nehogy bárhol bármilyen izzás kialakuljon és újra kigyulladjon.

Péntek hajnalban felszálltak a Magyar Honvédség helikopterei is, hogy részt vegyenek a Hortobágyon, Nagyiván térségében keletkezett tűz oltásában - közölte korábban a Honvédelmi Minisztérium.  

A szolnoki helikopterbázis két Mi-17-es helikoptere egyszerre csaknem 3000 liter vizet tud meríteni és emelni. A katasztrófavédelem munkáját a helikopterek személyzetén és a repülésvezetőn kívül a helyszínen repülőműszakiak segítik - írta a tárca közleményében.

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le - közölte a Jász-Nagyku-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján. Szepesi Erika elmondta: mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Lajtos István, Nagyiván polgármestere elmondta: nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a tűz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!