Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szabadságra indul Donald Trump

Népszava|2017. aug 4. 08:45
[A+ A-]

Mától kiveszi a szabadságát Donald Trump. Miközben a Trump-stáb és Oroszország kapcsolatfelvételei ügyében szélesedik a vizsgálat, az amerikai elnök nyaralni indul. A tervek szerint több mint két hetet, pontosan 17 napot tölt majd New Jersey államban lévő golfklubjában, Bedminsterben. A milliárdos egy 2004-ben írt könyvében – „Gondolkodj úgy, mint egy milliárdos” – azt tanácsolta az embereknek, hogy ne menjenek szabadságra. A sikeres emberek szerinte élvezik a munkájukat, s nincs szükségük a kikapcsolódásra.

Saját tanácsait azonban nem fogadja meg Trump, emlékeztetett az AP hírügynökség, elnöksége 28 hétvégéje közül 13-at a Fehér Házon kívül, jórészt valamelyik saját rezidenciáján töltötte Trump. A 45. elnök eddig csak egyszer járt Camp Davidben, az amerikai elnökök nyári rezidenciáján, saját golfklubjait részesíti előnyben.

Elődei közül Bill Clinton és Barack Obama is a Cape Cod melletti üdülőszigeten, Martha’s Vineyardon töltötte családjával a nyári vakációt. George W. Bush Texasba vonult vissza, crawfordi birtokán irtotta a bozótot és kerékpározott. Idősebb Bush elnök a Maine állambeli Kennebunkport-i családi nyaralót kedvelte.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!