Előző
Következő
új cikk

Külföld

Bezárt az Uffizi-képtár, mert elromlott a légkondi

MTI|2017. aug 4. 16:56
[A+ A-]

Az Uffizi-képtár egyik kiállítóterme Forrás: Google View

Szombaton nyitják újra az Uffizi-képtár termeit, miután a meghibásodott légkondicionáló rendszer miatt a múzeum látogathatatlanná vált a hőség miatt péntek délelőtt.

Hosszú sorban órákon át várakoztak a képtár bejáratánál a látogatók, miután péntek délelőtt bezárták az Uffizit az elromlott klímaberendezések miatt. A múzeum vezetősége azt ígérte, gyorsan megoldják a problémát, a képtárat azonban csak szombaton nyitják újra. 

Elke Schmidt múzeumigazgató elmondta, hogy vízhiány miatt állt le a légkondicionálás. Ha kell, tartálykocsikkal hozunk vizet szombatra - hangoztatta az Uffizi vezetője.

Az olasz polgári védelem vasárnapig meghosszabbította a hőségriasztást, amely már eddig is huszonhat olasz nagyvárosban volt érvényben. Ez az ötödik egymást követő kánikulahullám Olaszországban a nyár eleje óta, és egyben a legmelegebb is, ezért Lucifernek nevezték el. A legmagasabb mért hőmérséklet mindenhol 40 Celsius fok körüli. 

A legnagyobb forróságot eddig Caserta megyében, Grazzanisében érezhette a lakosság: a magas páratartalom miatt 54 fokos volt az érzékelt hőmérséklet.  A Pó-folyó vízhozama a felére csökkent.  Enyhülés a jövő héten várható.   

Lájkoljon minket a Facebook-on is!