Előző
Következő
új cikk

Belföld

Juhász Péterrel köszöntötték a megyei lapok Pecinát

nepszava.hu|2017. aug 4. 17:57
[A+ A-]

FOTÓ: Tóth Gergő

„Miután Orbán Viktor megvette Pecina nevű pénztárcájából a maradék három megyei lapot, a Kelet-Magyarországot, a hajdú-bihari Naplót és az Észak-Magyarországot, a vagány szerkesztőségek az én interjúmmal köszöntek be neki, pedig vélhetően az állásukkal játszanak” - közölte Juhász Péter, az Együtt elnöke a Facebookon. 

"Nagy respect a szerkesztőknek a bátor kiállásért!" - tette hozzá az Együtt elnöke.

Lapunk a napokban írta meg, hogy a Fidesz oligarchái, Andy Vajna, Mészáros Lőrinc és a Népszabadságot kivégző Heinrich Pecina beteljesítette a kormánypárt mestertervét: övék a teljes vidéki napilappiac.

A Russmedia CEE ugyanis hétfőn bejelentette: eladta az Észak-Magyarországot, a Hajdú-bihari Naplót, a Kelet-Magyarországot - és két román regionális napilapot, a Jurnal Aradean-t, és a Jurnal Bihorean-t - a Media Development Management Kft.-nek. Ez a cég az osztrák CPS Investment Services AG leányvállalata. Az osztrák CPS Investment Services AG pedig - mint írták - azért jött létre, hogy "ezen a befektetési platformon keresztül a VCP Csoport alkalmazottjai és tulajdonosai befektetéseket eszközölhessenek”.

A VCP neve ismerősen csenghet, hiszen az osztrák Heinrich Pecina egyik cége. Az akkor még VCP-tulajdonú Mediaworks zárta be tavaly októberben a Népszabadságot, mielőtt eladta volna a kiadót a Mészáros Lőrinchez közel álló Opimus Pressnek. 

A magyar sajtó ezzel kialakult helyzetéről bővebben ide kattintva olvashat!

Lájkoljon minket a Facebook-on is!