Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kánikula, 40 fok és sok napsütés a hétvégén

nepszava.hu|2017. aug 4. 21:33
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Szombaton a csúcshőmérséklet 32 és 40 fok között alakul, délen-délkeleten lesz a legmelegebb. Sok lesz a napsütés, egy-egy frissítő zápor csak a hajnali órákban alakulhat ki az északi tájakon. Délelőtt többfelé élénk északias szélre számíthatunk, mely a nap folyamán mérséklődik.

Vasárnap hidegfront érkezik, eleinte elszórtan, majd estefelé egyre többfelé várható zápor, zivatar. Heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Reggel 18-24, napközben 29-39 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket. 

Hétfőre a front átvonul, az éjszaka után kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, majd délutánra csökken a csapadékhajlam, északkelet felé távozik a csapadéksáv. A szeles időben felfrissül a levegő, 22-27 fok között maradnak a maximumok.

Kedden szárazabb, melegebb időre készülhetünk, sok napsütéssel, mérsékelt légmozgással. Szerdán ismét mindenütt 30 fok felett alakulhatnak a maximumok, azonban késő délután elszórtan kialakulhat egy-egy kisebb zápor, zivatar - írja az Időkép előrejelzésében.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!