Előző
Következő
új cikk

Belföld

Meghalt egy focibíró a délben megtartott futásteszten

nepszava.hu|2017. aug 5. 08:02
[A+ A-]

Illusztráció

Pénteken az országos hőségriadó alatt futottak a borsodi játékvezetők – írja a focibiro.hu.

„Az extrém melegben egy megye III-as játékvezető rosszul lett és sajnos elhunyt. A játékvezető kolléga 11:30-tól futott, az előírásoknak megfelelően. Sajnos azonban ő már soha nem érhetett célba…”
Az elmúlt években több cikkben foglalkoztak azzal, hogy a rendkívüli melegben futottak a játékvezetők orvosi biztosítás nélkül.
Az oldal szerint erre „az arrogáns megyei vezetők mindig azt mondták, hogy kit érdekel, hiszen a mérkőzésen is meleg van. Akkor már megjósoltuk, hogy előbb utóbb emberi tragédia lesz a vége.”
Márkus Tamásnak és Kurmai Zoltánnak, a tesztbizottság tagjainak nem csak erkölcsileg, de büntetőjogilag is felelősségük van – írja a játékvezetők lapja.
A baranyai játékvezetők péntekre tervezett futását egyébként vasárnap reggelre halasztották.
Az MLSZ-től kapott információik alapján az 54 éves Komlósi Lajos volt az áldozat. Úgy tudják, hogy a férfi a futásról térdfájdalmaira hivatkozva állt ki, majd később rosszul lett. A helyszínen volt defibrillátor, és rohamkocsi is érkezett hozzá, de már nem tudták megmenteni az életét.
Az MLSZ részvétét fejezi ki az áldozat hozzátartozóinak, barátainak és a borsodi futballközösségnek.
A helyi vezetők egyébként kijelentették, hogy a megyei focibírók nem beszélhetnek az esetről senkinek. Nem szólhatnak hozzá cikkekhez, nem lájkolhatnak semmit.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!