Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka László, az "elégedetlenek miniszterelnök-jelöltje"

nepszava.hu|2017. aug 5. 16:02, frissítve: 2017. aug 5. 18:07
[A+ A-]

Népszava fotó

A szegedi polgármester aposztrofálta így magát szombaton délután Tiszaújvárosban, országjáró körútja első állomásán, a többezres tömeget megmozgató halászléfesztiválon. 

A következő heteken tucatnyi települést keres majd fel, és több ezer emberrel találkozik: lesz olyan hely, ahol már megnevezik és bemutatják az ellenzéki oldal közös országgyűlési képviselőjelöltjét is - mondta a Népszavának. Ez olyan esetekben lehetséges, ahol már lezajlottak a jelöltállítást megelőző tárgyalások s egyezség született a legalkalmasabb jelöltről. Botka szerint ha kell, házról házra járva kampányolnak majd, hogy meggyőzzék az embereket: a Fidesz legyőzhető és Orbán Viktor megverhető. Hozzátette: ehhez arra van szükség, hogy mind a 106 egyéni képviselői körzetben egyetlen közös jelöltje legyen az ellenzéki oldalnak: az, aki a legtöbb szavazatot képes megszerezni a tavaszi parlamenti választáson.

Az MTI is hírt adott Botka országjárása első állomásáról

Újabb országjárásba kezdett Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szombaton, hogy a tavasszal meghirdetett, új, igazságosabb Magyarországot megcélzó baloldali politikájának részleteit ismertesse a választókkal. Erről a szocialista politikus számolt be az MTI-nek, miután látogatást tett Tiszaújvárosban. Szeged polgármestere elmondta, a szeptember közepéig tartó országjárásának az is célja, hogy a helyi baloldali képviselőkkel találkozzon, megbeszélje a helyi választási stratégiát, van, ahol be fogja mutatni a párt országgyűlési képviselőjelöltjét is. Ez most Tiszaújvárosban nem történt meg - jegyezte meg.

Mint mondta, országjárása során közvetlenül akar találkozni a választókkal. Az emberekkel beszélgetve megerősödött álláspontja, hogy többségben vannak azok, akik elégedetlenek az Orbán-rendszerrel és kormányváltást akarnak.Hozzátette: sokan panaszkodtak a szolgálati nyugdíj megszüntetésére, amelyet az MSZP kormányra kerülve ismét bevezet. Közölte, hogy devizahitel- és Quaestor-károsultakkal is találkozott. Ezzel kapcsolatban a kormány és a Magyar Nemzeti Bank felelősségét hangsúlyozta.

D.J.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!