Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Iszik, vagy vezet? - Iszik ÉS vezet, derült ki az ellenőrzéskor

nepszava.hu|2017. aug 5. 18:09
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

Harmincnégy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter, tucatnyi büntetőeljárás indult - informált honlapján a rendőrség a Csongrád megyei ellenőrzés eredményeit ismertetve.

Fokozott ellenőrzést rendelt el a Csongrádi Rendőrkapitányság vezetője a város területére a Körös-toroki Napok idejére. A második napon 34 ittas járművezetővel intézkedtek a rendőrök. A járőrök 15 sofőr ellen büntetőeljárást kezdeményeztek. A rendőrség arra kéri a szórakozóhelyek üzemeltetőit, amennyiben tudomásuk van arról, hogy a vendég járművel érkezett, hívják fel a figyelmét arra, hogy szeszesital-fogyasztás után ne üljön volán mögé, a kerékpárosok is csak a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban közlekedhetnek.

Nem csak az ittas járművezetés kockázatos, hanem olyan gépkocsiban utazni is, amelyet láthatóan ittas személy vezet - figyelmeztet az életveszélyre a rendőrség. 

2013. július 1-je óta az ittas vezetésnél zéró tolerancia van érvényben. Vagyis: akár félmilliós büntetésbe, évekre bevont jogosítványra készülhet, aki néhány pohár bor után vezet. És akkor még jól is járt, mert életben maradt, vagy nem került kerekesszékbe. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!