Előző
Következő
új cikk

Belföld

Németh Szilárdnál már a Kurucinfó is jobb

nepszava.hu|2017. aug 5. 19:32
[A+ A-]

Forrás: Németh Szilárd/Facebook

Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője, és a csepeli MSZP vezetője, Szenteczky János tett feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt a Németh Szilárd által létrehozott, és kezdetben Németh csepeli címére bejegyzett birkózóalapítvány ügyében, miután az alapítvány kétmilliárd forint költségvetési támogatást kapott egy birkózóakadémia létesítésére Csepelen a Kis-Duna partján. Ezt a feljelentést a rendőrség bűncselekmény hiányában elutasította – tudta meg a 444.

Németh Szilárd korábban még egy sajtótájékoztatót is összehívott Csepelre, az akadémia leendő helyére, hogy megmagyarázza, miért van a saját címén az alapítvány, és miért nem fog belőle egy forintot sem kivenni. Akkor lényegében azzal védekezett, hogy „kivilágított úton nem lehet lopni", és hogy az alapítvány nem is az övé, csak ő hozta létre.

Németh Facebook oldalán diadalmasan közzétette a határozatot, melyen azonban olvasható a feljelentők lakcíme is. Ezzel a főbirkózó, a Fidesz alelnöke, parlamenti képviselő minden bizonnyal szándékosan megsértette a személyes adatok védelméről szóló törvényt, ami az ilyen magatartást akár szabadságvesztéssel is büntetheti.

De ha jogi értelemben nem találják is vétkesnek, morálisan a Kurucinfó színvonala alá süllyedt. A szélsőséges lap a nekik nem tetsző politikusok, bírák, ügyészek, újságírók lakcímét tette közzé, hogy szélsőjobboldali híveik zaklathassák őket.

Ám, míg a kuruc tettei mögött névtelenségbe burkolózó, felderítetlen ismeretlenek állnak, Németh Szilárd maga vállalta, hogy ezt a súlyos indiszkréciót elköveti.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!