Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Ölt a medve a vadasparkban - Széttépett egy fiatal gondozót

nepszava.hu|2017. aug 6. 14:08
[A+ A-]

Forrás: Orsa Rovdjurspark/Facebook

Széttépett egy 18 éves svéd gondozót egy medve az Orsa Rovdjurspark vadasparkban – írja a vilagszam.hu.

 A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Egyelőre nem tudni, hogyan jutott be a medve az elkerített területre, ahol egy állatgondozó egy speciális program részeként, egy családot vezetett végig az állat számára lezárt területen, amit ilyenkor kiürítenek.

Az első hírek szerint az állat valószínűleg ásott egy rést, amin keresztül vissza tudott mászni a területre. A park igazgatója Sven Brunberg nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Elmondta, hogy minden biztonsági előírást betartottak munkatársai, és a rendőrségre bízza, hogy megállapítsák, hogy melyik ponton történhetett mulasztás.

Az áldozat kollégáinak feltűnt, hogy nem válaszol a hívásaikra, ekkor mentek ellenőrizni a gondozót, akit a medve épp marcangolt. Az állatot lelőtte az egyike annak a két embernek, akiknek jogosítványa van állatok kilövésére a park területén belül, és azonnal riasztották a mentőket, akik küzdöttek a férfi életéért, de végül kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

A vadaspark honlapján Európa legnagyobb vadasparkjaként hirdeti magát, ahol rozsomákok, medvék, tigrisek és leopárdok élnek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!