Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A palack szelleme

Népszava|2017. aug 7. 06:15
[A+ A-]

Manninger Jenő nem Németh Szilárd, aki már Soros György kezére adta nemcsak a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hanem magát a Házat is, hogy aztán rezzenéstelen arccal letagadja a saját szavait. Manninger Jenő méltányolandó teljesítményű, értelmiségi család sarja, akinek komoly tapasztalata van a hazai és az európai politikai életben is. Keszthely és térségének fideszes országgyűlési képviselője aztán ezzel a szellemi háttérrel megszólal a közösségi oldalán és olyan lincshangulatot teremt, hogy maga is megrémül tőle, vagy szólnak neki. Ekkor eltünteti véleményét a nyilvánosságból. Mintha a nyomokat el lehetne sikálni a felmosórongy egyetlen suhintásával.

A történet szinte semmi: a Keszthely melletti Zalaváron egy osztrák jótékonykodó három faházat adott a Migration Aidnek, hogy a tranzitzónákból szabaduló, magyar szervektől hivatalos oltalmi státust kapott családokat nyaraltathasson néhány napig. Manninger mondja, amit elvárnak tőle: a Soros Györgyhöz köthető civilek menekülteket költöztetnek Keszthely környékére, ami a Soros-terv része, nem zárható ki, hogy a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet. Nosza, Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere mindjárt tüntetést, megmozdulást szervezne, ne legyen ilyen sehol Magyarországon. Sok kommentelő meg rágyújtaná a faházakat a menekültekre, a „humánusabbja” még érkezésük előtt gyújtogatna, elkoboztatná az osztrák telkét és kiutasítaná őt az országból.

Két és fél éve, hogy Párizsban, a terrorellenes tüntetésen nyilatkozva a kormányfő belobbantotta a gyűlöletet Magyarországon mint olyan eszközt, amely segíthet neki kétharmaddal újra választást nyerni 2018-ban. A gyűlölet azóta kiköltözött a házfalakra, beköltözött a lelkekbe, falánkan zabálja fel a nemzetet. Ha talál három faházat, akkor azt, ha talál megbélyegzett civilt, akkor őt. Csak arra nem gondol a hatalom, mi lesz, ha a palack szelleme nem talál már sem menekültet, sem civilt, de még egy Sorost sem, és ráébred: rútul átverték. Aztán minden dühével az őt tüzelők ellen fordul.

Friss Róbert