Előző
Következő
új cikk

Sport

Győzelemmel tért vissza az MTK

Népszava|2017. aug 7. 05:57
[A+ A-]

Első hazai NB II-es mérkőzésén 2-1-re legyőzte a Ceglédet az MTK Budapest labdarúgócsapata az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Merkantil Bank Liga 2. játéknapján vasárnap délután.

Mintha néhány pillanat erejéig még a tavaszi, élvonalbeli kiesésre emlékezett volna az Új Hidegkuti gyér számú nézőserege, amikor Molnár Attila játékvezető sípszavára a rekkenő hőségben, néma csend kíséretében útjára indult a labda. A másodosztályú bajnokság egy héttel ezelőtti nyitányán 2-1-es csákvári sikerrel nyitó MTK a Ceglédet fogadta először a Hungária körúton újbóli NB II-es tagsága alkalmával, ám micsoda különbséggel: míg május 20-án, amikor a kék-fehérek utoljára szerepeltek a legmagasabb osztályban, 3-3 légióssal a kezdőcsapatában és a kispadon kezdett a fővárosi csapat, addig tegnap kizárólag magyar, többségében saját nevelésű fiatalokat nevezett keretébe Feczkó Tamás vezetőedző. Aki nem mellesleg hivatalos találkozón szintén első alkalommal foglalt helyet a az Új Hidegkuti hazai kispadján.

Maga a mérkőzés szinte a teljes első játékrészben úgy alakult, ahogy arra számítani lehetett. Az első labdaérintéstől kezdve az MTK dominált, amely a közvetlen közelről a kapuba találó Torghelle Sándor révén a 17. percben szerezte meg a vezetést (1-0).

A félidő hajrájában érzékelhetően elfáradó vendégjátékosok kétszer is már-már a durvaság határait súrolva, sárga lap árán tudták megállítani Takács Rolandot, egy elfutásuk azonban szöglettel zárult, amelyből a korábban figyelmeztetett Albert István egy fejessel egyenlített (1-1).

A folytatásban néhány felhő kíséretében megérkezett a kánikulát váltó enyhülés előszele, s az újabb Torghelle-gól is, ám a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot. A házigazda a kapuja elé szegezte ellenfelét, azonban ennek ellenére is inkább a Ceglédért szorítók hangjától volt hangos az aréna; hiába minden próbálkozás, s a mind komorabbra váltó időjárás, a ceglédiek hősiesen védekeztek.

A hajrá 10 percére aztán „leszakadt az ég”, megérkezett a régen várt csapadék, amellyel szinte egy időben jött ismét Torghelle: a volt válogatott a 78. minutumban fejjel is bevette a ceglédi kaput (2-1), így kialakítván a végeredményt.

Noha nyert, kijelenthető: hosszú út vár még az MTK-ra, mire visszatérhet az élvonalba.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!