Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lemondott a Momentum újabb elnökségi tagja

nepszava.hu|2017. aug 7. 08:21
[A+ A-]

Kádár Barnabás a jobb szélen, mellette a szerdán szintén távozott Pottyondy Edina Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom

Lemondott a Momentumban betöltött elnökségi tagságáról Kádár Barnabás, a Nolimpia-kampány koordinátora - írja a 24.hu. Kádár másfél éve tagként kezdte a munkáját a pártnál, majd igazgató lett. 

A napokban mondott le a Fekete-Győr András által vezetett ellenzéki párt másik elnökségi tagja, Pottyondy Edina is, személyes okok miatt, de a Momentum országjárásának egyik szervezőjeként továbbra is folytatja a közösségépítő munkáját.

Hozzá hasonlóan Kádár is a Momentum mozgalom tagja maradt, aki kilépésének okát belső vitákkal és személyes okokkal magyarázta. "Voltak működési és belső vitáim a szervezet különböző szereplőivel, de emellett személyes okok is szerepet játszottak, ami természetes egy ilyen szervezetnél, ami egy baráti társaságból alakult fél év alatt egy országos mozgalommá. A Momentumon belül továbbra is azokat a területeket és ügyeket fogom képviselni, amelyek az eddigi elnökségi tagságomat is alapvetően meghatározták: az adatelemzői munkát segítem, és a külföldi pártokkal tartom a kapcsolatot" - magyarázta Kádár Barnabás.

Fekete-Győr András ehhez annyit tett hozzá, hogy köszöni az eddigi közös munkát, Kádár hozzájárult ahhoz, hogy napról napra erősödjön a Momentum. A 24.hu úgy tudja, a lemondott elnökségi tagok helyére két hét múlva választanak újakat. A Momentum küldöttgyűlése arról is határozatot hozott, hogy nem vesz részt semmilyen választási összefogásban és tárgyalásokat sem folytat róla.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!