Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Véres ruhák a bőröndben - Kiderült, mi történt Ferihegyen

nepszava.hu|2017. aug 7. 09:47
[A+ A-]

Illusztráció: Népszava (Korábbi felvétel)

Elfogták azt a repülőtéri munkást, aki felelős lehet a rejtélyes ferihegyi esetről, amiről lapunk is beszámolt még szombaton. Egy az esküvője kedvéért hazautazó, Londonban élő magyar nő azzal fordult a 444-hez, hogy bőröndjében minden egyes ruhadarab, cipő és táska, valamint nagyon fontos az esküvővel kapcsolatos okiratok és dokumentumok véresek voltak. A 46 éves gyanúsítottat végül vérző keze buktatta le.

A Nagy-Britanniában élő Klaudia már csak Londonba érkezve vette észre, hogy a repülőre feladott poggyászát valaki átkutatta és közben összevérezte a bőrönd tartalmát. A bőröndről hiányzott a lakat is, amit így már rosszat sejtve nyitottak ki, de amit láttak, arra tényleg senki sem lehet felkészülve. Klaudiáékat komoly kár érhette, mert közel 2000 fontnyi drága esküvői ruha, cipő lett vértől szennyes.

A magyar nő feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte. Mivel a történtek alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja volt megállapítható, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján beazonosították az érintett repülőjáratot és adatgyűjtést végeztek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását, egyikük keze pedig sérült volt és vérzett is - így bukott le végül a 46 éves Sz. János, akit vasárnap lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki. A reptéri munkás az eljárás során szabadlábon védekezhet - olvasható a police.hu-n.

A 444-en megjelent cikk után egyébként  jelentkezett egy másik utas is, aki ugyanazon a járaton utazott, és ugyanaz történt a ruháival - ezt fotókkal is bizonyította.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője is csak annyit tudott mondani a történtekkel kapcsolatban, hogy légügyi pályafutása alatt ilyen különös esetről még nem hallott. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!