Előző
Következő
új cikk

Sport

Kovács Zoli triplázott a motoros Junior Eb-n

nepszava.hu|2017. aug 7. 11:58
[A+ A-]

Fotók: Kovács Zeinab

A 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosa, Kovács Zoli a hétvégén folytatta szereplését a Junior Európa-bajnokságon. Zoli elképesztő bravúrt végrehajtva mindhárom futamon győzni tudott az olaszországi Franciacortában, és ezzel Junior Eb-ezüstérmesként zárt.

A fiatal motoros az előző versenyhétvégén már megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen a csehországi Mostban a Junior Eb-futamokon kétszer is dobogóra állhatott, ám az olaszországi versenyen messze túlszárnyalta ezt a teljesítményét. Zoli nemcsak az időmérőt nyerte meg Franciacortában a Mini GP Stock kategóriában, hanem mindhárom futamban is őt intették le elsőként. Ilyen bravúrra nagyon régen volt képes korosztályos magyar versenyző.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen eddigi karrierem legnagyobb sikerét értem el a hétvégén. Már a szabadedzéseken én futottam meg a legjobb köridőt, így bíztam abban, hogy a dobogóra mindenképpen odaérhetek majd. Az időmérőn tovább javítottam az addigi eredményemet, majd mindhárom futamon a jól sikerült rajt után valamennyi futamot megnyertem. Az első versenyen volt egy kis izgalom, mert piros zászlóval megszakították, de szerencsére ez nem zavart meg, és az újraindítás követően is nyerni tudtam" – jelentette ki a fiatal versenyző, aki ötször végzett dobogón a Junior Európa-bajnokság utolsó két fordulójában, és ezzel olyan mennyiségű pontot szerzett, hogy összetettben végül a második helyen végzett, így Junior Eb-ezüstérmes lett.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!