Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Rendőri mulasztás? Feljelentést tesz az elhunyt férfi családja

nepszava.hu|2017. aug 7. 12:22
[A+ A-]

Helyszínelés Újpesten, a férfi halála után MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Feljelentést tesz annak a férfinak a családja, amelyik rendőri intézkedés közben hunyt el pénteken Újpesten. 

Az eset kapcsán egy szemtanú azt állította, hogy a férfi akkor esett el, és vesztette el az eszméletét, amikor szétrúgták a lábát, hogy átmotozhassák. Előtte az elhunyt arra kérte többször a rendőröket, hogy ne kényszerítsék, hogy a forróságban a tűző motorháztetőre tegye a kezét, és egyébként is rosszul van. A rendőrség szerint a férfi "az intézkedés során rosszul lett és eszméletét vesztette".

A hvg.hu szerint az elhunyt fiának a rendőri intézkedés közben írtak egy "Gyere, verik az apád" szövegű üzenetet. Amikor Á. Olivér autóversenyző odaért a helyszínre, az édesapja már eszméletlen volt, a rendőrök pedig tanakodtak, miután félrehúzták az apját, így szerinte nem állja meg a helyét az a hivatalos közlés, hogy "a rendőrök megkezdték az újraélesztését". A rendőrök erősítése percek alatt, a mentő viszont csak fél óra múlva érkezett ki.

A család korábban azt nyilatkozta, hogy panaszt tesz, de most már eldöntötte, hogy továbblép és feljelentést tesz. A Fővárosi Főügyészségnek eddig azt közölte, nem nyomoz, mert szerintük nem történt bűncselekmény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!