Előző
Következő
új cikk

Sport

Masters-vb - Fölényes magyar siker

Népszava|2017. aug 7. 20:46
[A+ A-]

Fotók: MTI/Czagány Balázs

Magabiztos győzelemmel kezdett a Millenium néven szereplő magyar férfi vízilabdacsapat a Masters-világbajnokságon a 40 év felettiek kategóriájában. A 2000-es sydney-i olimpiai bajnokokra épülő együttes 22-5-re múlta felül a török Galatasarayt. Az egyoldalú mérkőzés hamar eldőlt, az első negyed után 6-0-ra, félidőben 10-1-re vezettek a magyarok, akik heti egy edzéssel, hónapok óta készültek a vb-re. A törökök a befejező negyedben szereztek három gólt, amikor a magyar együttes már kicsit kiengedett, de ezt a játékrészt is 5-3-ra hozta a Millenium csapat.

A legeredményesebb játékos Kiss Gergő volt, aki négyszer vette be az ellenfél kapuját, Kásás Tamás három góllal zárt. A két találatot elért pólósok között található a világbajnoki ezüstérmes válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás és elődje, Benedek Tibor is, de két góllal zárt Varga Tamás, Varga Zsolt és Biros Péter is.

A következő ellenfél holnap este 19 órától az olasz együttes lesz, a találkozó élőben látható a DigiSport2-es csatornán.

A Masters-vb-re Kemény Dénes készítette fel a csapatot, a vízilabdaszövetség elnöke szövetségi kapitányként 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénben és 2008-ban Pekingben is aranyérmet szerzett együttesével. A szakvezető munkáját a hazai rendezésű tornán másodedzőként az a Kósz Zoltán segíti, aki Sydneyben kapusként és csapatkapitányként volt részese a nyári játékok megnyerésének.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!