Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Van ennél lejjebb? - Kétszer is testvére adatait adta meg a rendőröknek

nepszava.hu|2017. aug 8. 08:56
[A+ A-]

A kép illusztráció! FOTÓ: Shutterstock

Egy győri férfi tavaly július 18-án saját autóját vezette, amikor Győr közelében személyi sérüléssel járó balesetet okozott. Mivel vezetői engedélye nem volt és a gépkocsin nem volt érvényes felelősségbiztosítás, az intézkedő járőröknek a férfi azt mondta, hogy az iratai nincsenek nála, majd testvére személyi adatait adta meg sajátjaként, nem utolsó alkalommal.

A baleset és a biztosítás hiánya miatti eljárások a testvére ellen indultak meg, aki nem értette, miért érkezett a nevére büntetésről szóló határozat. Panasszal élt a döntés ellen, így derült ki, hogy a testvére visszaélt az adataival – írja a Nyugat.

Tavaly december 17-én újra balesetet okozott, szokásához híven újra a testvére adataival igazolta magát a rendőröknek, akik így megint a testvére nevére állították ki a helyszíni bírságról szóló nyomtatványt.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat ellene, amiért a testvére adatait használta fel, és az ő nevében írta alá az eljárásokban keletkezett közokiratokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!