Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tragédia! Lezuhant egy helikopter, meghalt egy pilóta

MTI|2017. aug 8. 10:25
[A+ A-]

Lezuhant egy amerikai gyártmányú, Apache típusú katonai helikopter Izraelben két pilótával a fedélzetén hétfő este, egyikük életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel kórházba vitték - jelentette a helyi média.

A baleset a Negev sivatagban lévő Ramón légibázison történt egy rutin gyakorló repülést követően, leszállás közben. A gép leszállóhelyen csapódott földbe. A halálos áldozat egy negyvenhárom éves, tartalékos katonai szolgálatát töltő veterán pilóta volt. Fiatalabb társát egy beér-sévai kórházban ápolják. 

A pilóták a tragikus baleset előtt jelentették az irányítótoronynak, hogy hibát észleltek. Az izraeli hadsereg elrendelte a baleset kivizsgálását, illetve a többi Apache átvizsgálását, és ehhez a helikoptereket gyártó amerikai Boeing vállalattól is várnak szakértőket. 

Az izraeli hadsereg két Apache helikopteregységének gépeit a közelmúltban, júliusban nem engedték felszállni és alaposan átvizsgálták, mert egy jelentős repedést fedeztek fel az egyik harci gép hátsó rotorján.

A hét végén Ausztrália északkeleti partjainál is lezuhant egy amerikai katonai repülőgép. A V-22 Osprey ("halászsas") billenőrotoros katonai konvertiplán egy amerikai repülőgép-anyahajóról szállt fel, és lezuhanását balesetnek minősítették. A repülőgép fedélzetén tartózkodó katonák közül huszonhármat sikerült kimenteni a tengerből, de a szerencsétlenségben életét vesztette az amerikai tengerészgyalogság három katonája.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!