Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kifosztották a kómába esett lányt Bulgáriában

nepszava.hu|2017. aug 8. 11:22
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

A Bulgáriában három hete kómába esett 19 éves szegedi lányt élet és halál között kirabolták - árulta el Vanessza édesapja a Délmagyarországnak. 

Ékszerei, sőt ruhája is eltűnt a baleset után, azok a kórházba már nem érkeztek be. A fülbevalót, a gyűrűt és a nyakláncot ballagására kapta nagyszüleitől, azoknak elsősorban eszmei értékük volt. Időközben kiderült, hogy az eset nem egyedi: egy másik, autóbalesetet szenvedett család hasonlóan járt. Burkusék ezért ma megteszik a rendőrségi feljelentést – ebben segítséget kapnak majd a konzultól.

Az édesapa egyébként megerősítette lapunk értesülését, miszerint az egészségbiztosító kifizeti a burgaszi kórház 20 ezer eurós - több mint 6 millió forintos - ellátási költségét és a légimentőkkel is tárgyalások folynak. Egy magángéppel megfelelő körülmények között, a család számára költségmentesen Szegedre tudják szállítani Vanesszát. Az édesapa bízik benne, hogy már a héten hazahozzák a lányát Szegedre. – Holnap már okosabbak leszünk, mert tolmáccsal, a konzul személyes jelenlétében tárgyalunk az igazgatóval, Vanessza állapotáról és arról, hazaadják-e – mondta a lapnak Burkus Sándor.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) lapunkkal most közölte, hogy napokon belül a szegedi klinikára szállíthatják a kómába esett lánytKarsai András, a NEAK főosztályvezetője elmondta, amint megérkeznek az orvosi papírok, a légi szállítás szervezését véglegesítik. - Amennyiben a szegedi klinika intenzív részlege a beteget mégsem tudná fogadni, így B. tervként előzetesen a Honvéd Kórház intenzívterápiás részlegével is egyeztetünk - tette hozzá. A biztosító Vanessza bulgáriai kezelésének több millió forintra rúgó költségeit is átvállalta.

A kómába esett fiatal édesapja egyébként biztos benne: annak köszönheti a hirtelen előrelépést, hogy a média bemutatta kálváriájukat. Amíg ugyanis ügyük nem került nyilvánosságra, semmi segítséget nem kaptak, a kórházzal pedig nem boldogultak. Az angolul nem beszélő orvosok nem kommunikáltak a családdal, és Szegedről is hiába kereste őket a lányt fogadni kész klinika vezetője, ő is falakba ütközött.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!