Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ujhelyi: kamu és hazug a Jobbik kampánya

MTI|2017. aug 8. 14:32
[A+ A-]

Forrás: Facebook

Az MSZP szerint "kamu és a hazug" a Jobbik európai béruniót célzó kampánya.

Ujhelyi István, az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: a kampány szakmailag "kamu és bugyuta", politikailag pedig "förtelmesen demagóg és hazug". A szocialista európai parlamenti képviselő közölte, a béreket nem az Európai Unió határozza meg, így az európai polgári kezdeményezésnek - az aláírások összegyűjtése esetén - sem lesz következménye. 

A magyarországi béreket - amelyeket fel kell zárkóztatni a nyugati bérekhez - egy jó magyarországi kormányzás emelheti meg - tette hozzá. Ujhelyi István azt mondta, a Jobbik politikusainak cáfolata ellenére az ellenzéki párt akciójának tartja, hogy a béruniós polgári kezdeményezést hirdető plakátok lepték el az utcákat.

Szerinte egészen elképesztő pálfordulás történt a Jobbikban, hiszen néhány éve még a Jobbik alelnöke (Novák Előd) uniós zászlót égetett azon a rendezvényen, amelyen Vona Gábor pártelnök arról beszélt, népszavazáson kell dönteni az uniós kilépésről. Hozzátette: "zászlóégetőkből, de illiberálisokból sem lesznek európai demokraták".

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz és a Jobbik "kéz a kézben" akarja kivezetni Magyarországot az EU-ból. Európa Orbánnak és Vonának csak a haszonszerzésre kell - mondta.

Ujhelyi István közölte, Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje csatlakozott ahhoz az európai baloldali kezdeményezéshez, amelynek célja a szociális Európa megteremtése. Ez egy olyan társadalmi igazságosságot szolgáló program, amely tisztességes munkakörülményeket, tisztességes minimálbér-szabályozást akar, lakhatási támogatást biztosítana európai uniós forrásból és jóval több pénzt juttatna a szociális intézményrendszerek fenntartására - összegezte.

Kérdésre elmondta, tudomása szerint összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás a rendkívüli parlamenti üléshez, amelyet a felsőoktatási törvény és a devizahitelesek kilakoltatása ügyében kezdeményeztek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!