Előző
Következő
új cikk

Belföld

Visszatér a forróság

nepszava.hu|2017. aug 8. 19:13
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de nyugaton időnként kisebb felhők eltakarhatják a napot, viszont említésre méltó csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél, de a Dunántúl északi felén élénk lökések is előfordulhatnak. Visszatér a kánikula, a hajnali 13-20 fokot követően délután 33-38 fokot mérhetünk - írja az Időkép

Csütörtökön tovább fokozódik a forróság, 35-40 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Továbbra is sok lesz a napsütés, inkább csak a délután második felétől alakulhat ki helyenként nyugaton egy-egy zápor, zivatar. Élénk, néhol erős lesz a déli-délkeleti szél. 

Péntek napközben a Dunántúlra egy lassan mozgó hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, néhol heves zivatarok is lehetnek, valamint feltámad az északnyugati szél, visszaesik a hőmérséklet. Elsősorban a Dunától keletre viszont még kitart a 34-38 fokos hőség.

Szombaton erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, többfelé kell számítani lokális záporok, zivatarok kialakulására, helyenként heves zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon erős, viharos lesz az északnyugati szél, de felfrissül a levegő. Vasárnap már mindenhol fellélegezhetünk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!