Előző
Következő
új cikk

Sport

A rivaldafénytől távol éli "nyugdíjas" napjait Rosberg

Népszava|2017. aug 9. 05:52
[A+ A-]

FOTÓ: HUBERT BOESL/DPA

Miközben a mezőny tagjai megérdemelt nyári szabadságukat töltik, a visszavonult világbajnok, Nico Rosberg a nyilvánosságtól eltávolodva várja második gyermekének megszületését.

Rosberg az egész világ sportszerető közösségét sokkolta tavaly decemberben, amikor alig néhány nappal a Forma–1 2016-os világbajnoki címének megnyerése után, a bajnoki trófea átvételekor Bécsben bejelentette: ennyi volt, egyszer és mindenkorra befejezte karrierjét. A címvédő helyére igazolt – immáron kétszeres futamgyőztes – Valtteri Bottas szereplése és a Ferrari-Mercedes rivalizálás mostanra némileg feledtette a bajnok hiányát, aki korábban úgy nyilatkozott: nem foglalkoztatja a visszatérés gondolata.

“Nagyon élvezetes kívülről nézni az eseményeket, ráadásul az idén kiváló az F1. Mondjuk, 12 éve most először nézem tévén. Külső szemlélőként igazán izgalmas” – közölte Rosberg a vb-sorozat monacói állomásán (ahol kiszállása óta civilként először tette tiszteletét májusban – a szerk.), majd leszögezte: teljes az élete. – Lapoztam. A bajnoki győzelem méltó lezárás volt, tökéletes volt vele a karrierem – nyilatkozta a BBC-nek a korábbi versenyző.

Fotó: AFP/Alexander Sandvoss

Fotó: AFP/Alexander Sandvoss

A német magánéletében jelentős változás, hogy felesége, Vivian várandós a pár második gyermekével, ennél több rálátás azonban nem nyílik az exsportoló mindennapjaira. A közszerepléstől néhány - valószínűleg kötelező - nyilvános megjelenést leszámítva elzárkózó, ám a Twitteren gyakran fotókkal jelentkező expilóta sajtósa a napokban azt közölte a Népszava érdeklődésére, hogy pillanatnyilag semmilyen kérdésre nem szeretnének válaszolni, így jobb híján maradnak a sokat sejtető képek és a félinformációk, melyek alapján például tudható, hogy nemrégiben Kaliforniában, a Szilícium-völgyben járt Rosberg. Mint elmondta, inspirációt meríteni ment oda, mások szerint üzleti úton vett részt.

A világelső továbbra is a Mercedes alkalmazásában áll, a márka nagyköveteként augusztus 21-én jelen lesz például a gyártó stuttgarti eseményén is, amikor a tavalyi győztes versenyautót elhelyezik az állandó kiállítás részeként. A legfrissebb pletykák szerint Rosberg továbbra is szoros együttműködésben marad a németekkel, a Bild korábbi értesülése szerint 2019-től a Forma–E néven futó elektromos versenysorozatban debütáló Mercedes-istálló csapatvezetőjeként tér vissza az autósport világába. A német és menedzsmentje ezt a hírt sem kommentálta.

„Az autóiparban az évszázad forradalma jön az elektromobilitás és autonóm autózás kapcsán. Az innováció, a mérnöki munka mindig is a szívem csücske volt, sok minden húz abba az irányba, de korai lenne még részletekbe menni” – mondta el nemrég az egyszeres F1-bajnok.

Rosberg életében most a pihenésé a főszerep.

Massa visszavonult, majd visszatért és most már maradna
A legutóbbi idény végén szintén visszavonuló, majd Rosberg döntésének egyik következményeként a Williams volánja mögött mégis visszatérő Felipe Massa akár a következő szezonban is maradhat a Forma–1-ben. „Jó formában vagyok, jól vezetek, értem az autót, illetve minden mást. Semmi okom arra, hogy ne maradjak az F1-ben, de még meglátjuk, mi történik” – fogalmazott Massa tegnap a motorsport.com kérdésére. A brazil elmondta: az új lehetőségnek köszönhetően higgadtabban vezet, mint korábban, elégedettebb a formájával és nincs rajta nyomás sem.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!