Előző
Következő
új cikk

Sport

Győrben nem elvárás a BL-címvédés

Népszava|2017. aug 8. 20:20
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Hazai szinten bajnoki és kupagyőzelmet, az európai kupasorozatban viszont a négyes döntőbe jutást jelölte meg célként a Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC női csapatával szemben a klub elnöke, Bartha Csaba.

A győri sportklub keddi, szezonnyitó sajtótájékoztatóját egyébként Ambros Martín vezetőedző kezdte, aki elmondta: már másfél hete az új idényre készül a keret, amely jelenleg a fizikai alapozásra koncentrál, „lépésről lépésre halad”. A felkészüléssel kapcsolatban Görbicz Anita, az együttes világklasszis csapatkapitánya, azt mondta, hogy a játékosok még nincsenek csúcsformában, de rengeteget dolgoznak és javulnak ezekben a napokban.

A spanyol szakvezető elmondta továbbá, hogy szeptember 2-án, a DVSC ellen hazai pályán játssza első magyar bajnoki mérkőzését az ETO KC. A hazai riválisokhoz képest egy héttel korábbi kezdés okaként Martín a Bajnokok Ligája sűrű programját jelölte meg. A spanyol szakember hangsúlyozta: nehéz lesz a magyar bajnokság, de még nehezebb a BL.

A következő idényre készülő húszfős keretbe négy játékost igazolt a Győr: a német Anja Althaust, a dán Anne Mette Hansent, a norvég Stine Bredal Oftedalt és Fodor Csengét. Az utánpótláscsapatból öt játékos került a felnőtt keretbe.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!