Előző
Következő
új cikk

Belföld

Terrorveszély Bogláron? - Kitiltották az autókat 23 utcából

nepszava.hu|2017. aug 9. 08:10
[A+ A-]

A BB Boglári szüreti Fesztivál miatt hozták a biztonsági intézkedéseket Forrás: Facebook

„A rendőrség - közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból” megváltoztatta a BB Boglári Szüreti Fesztivál megszokott forgalmi rendjét - tájékoztatta az érintett terület, Balatonboglár központjának lakóit a város önkormányzata. Az erről szóló közleményt a 444 vette észre.

A hétfőn kiadott közlemény szerint a város központjában 23 utcába, illetve az általuk határolt 26 hektárnyi területre még az ingatlantulajdonosok is csak külön az alkalomra igényelt behajtási engedéllyel hajthatnak be.

A tájékoztató szerint a behajtási engedély önmagában nem is elég, az autósoknak a szüreti fesztivál idején, augusztus 16-án hajnali hat órától augusztus 21. hajnali hat óráig minden esetben igazolniuk kell személyazonosságukat és lakcímkártyával azt, hogy ténylegesen van ingatlanjuk a lezárt területen. Az autó rendszámát és a vezető nevét is előre le kell adni, a lezárt területre ezután bejutó gépjárműveket pedig kizárólag az ingatlanok területén tárolhatják, mert a közterületi parkolást is megtiltották.

Ingatlanonként legfeljebb négy behajtási engedélyt igényelhetnek, de csak akkor, ha ennyit el is tudnak helyezni az ingatlan területén - idézett a hivatalos közleményből a 444.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!