Előző
Következő
új cikk

Belföld

Öngyilkos lett egy magyar nő a Brexit miatt

nepszava.hu|2017. aug 9. 08:44
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Nyilvánosságra hozta kedden egy márciusi, megdöbbentő haláleset körülményeit Angliában a Norfolk megyei halottkémi hivatal. A megyeszékhelyen, Norwich-ben a tavaszi hónap első napján ugyanis felakasztotta magát egy magyar nő – írj a Bors.

Az áldozat az 52 éves B. Ágnes volt. Róla a nyomozás megállapította, a Norfolki és Norwich-i Vakok Szövetségénél dolgozott önkéntesként, és nagyon aggódott amiatt, hogy a Brexit miatt el kell hagynia Nagy-Britanniát.

A nő hetekkel a halála előtt levelet kapott a munkaügyi hivataltól, amelyben azokról a lehetőségekről tájékoztatták őt, miként tud újra munkát szerezni magának. Yvonne Blake halottkém a helyi sajtónak úgy nyilatkozott, Ágnes nagyon megijedt a hivatalos levéltől. Félt attól, hogyha nem szerez gyorsan munkát, a britek Európai Unióból való kilépését követően vissza kell költöznie Magyarországra.

Emiatt elment a Whitlingham Lane-i erdőségbe, ahol kötelet tett a nyakába és véget vetett az életének. Testét két kutyasétáltató találta meg még aznap kora délután - számolt be a tragikus esetről a bulvárlap.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!