Előző
Következő
új cikk

Belföld

Holnap hazahozzák a kómába esett magyar lányt

Népszava|2017. aug 9. 11:26
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Holnap délelőtt elindul Burgaszba a magánrepülőgép, ami hazahozza a 3 hete kómában fekvő Vanesszát. A 19 éves szegedi lányt a szegedi klinikán ápolják majd tovább. Szülei hálásak azért, hogy ennyien összefogtak ügyükért - írja a delmagyar.hu.

Vanesszát az SZTE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézményébe, amely már korábban jelezte: kész fogadni őt, és ott megfelelő színvonalú ellátást is kap. A szegedi repülőtérről a klinikáig speciális mentőautó szállítja majd a súlyosan sérült lányt.

A szülők valószínűleg csak egy nappal később tudnak majd Vanessza után utazni. – Mivel Burgaszból hetente csak egyszer van repülőjárat Budapestre, vagy Szófiába megyünk, és onnan jövünk haza, vagy kijön értünk valaki. Az biztos, hogy csak azt követően indulunk el, hogy Vanessza gépe felszállt - nyilatkozta a portálnak az édesapa.

A család ügyében az elmúlt napokban példaértékű összefogás indult: a Facebookon is alakult már csoport a megsegítésükre, amelyen keresztül a család számlaszámára lehet adakozni. – Fogalmam sincs, mennyi pénzt küldtek eddig nekünk, mert minden energiánkat Vanessza hazaszállítására fordítottuk. Tudom, hogy rengetegen segítettek. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, rengeteg erőt és energiát adott ez nekünk az elmúlt napokban - mondta Burkus Sándor.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!