Előző
Következő
új cikk

Külföld

Merénylet Párizsban - Katonák sérültek, ketten súlyosan (videó)

nepszava.hu|2017. aug 9. 11:38, frissítve: 2017. aug 9. 11:56
[A+ A-]

FOTÓ: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Járművel hajtott francia katonák közé egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük ketten súlyosan - tudatta a párizsi rendőrség.

A francia sajtó szerint a katonák az Opération Sentinelle keretében teljesítettek szolgálatot, ez a hadművelet az, aminek keretében a 2015-ös párizsi terrortámadás óta fokozott készültségben tartják a rendőrség mellett a francia hadsereget is, és fegyveres katonák járőröznek a francia nagyvárosokban.

A sötét színű jármű - szemtanúk elmondása alapján valószínűleg egy BMW - elhajtott a helyszínről. A hatóságok elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, és nagy erőkkel keresik az elkövetőt. Az autó vezetője minden jel szerint szándékosan hajtott a Sentinelle terrorellenes hadművelet keretében járőröző katonák közé, de a támadó indítékát egyelőre nem ismerik - mondta egy rendőrségi forrás.

A francia főváros északnyugati peremén fekvő Levallois-Perret polgármestere a BFMTV-nek elmondta: a jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába. "Minden kétséget kizáróan szándékos támadásról van szó" - mondta Patrick Balkany.

Franciaországban folyamatosan magas fokú riadókészültség van érvényben, miután az utóbbi két évben több mint 230 embert öltek meg iszlamista ihletésű támadásokban - emlékeztet az atv.hu. A legutóbbi merényletek, illetve merényletkísérletek kifejezetten a francia biztonsági erőket vették célba Párizs jól ismert, jelképes helyszínein: a Champs-Élysées sugárúton, a Louvre közelében, illetve a Notre Dame katedrálisnál.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!